* Due to confidentiality, designs are presented abstractly and without actual text.
This product was design to serve an organization that deals with operational projects. The platform is under continuous built over the years, and the organization faced many difficulties in trying to maintain uniformity and proper UX while also keeping at a technology forefront.
The platform serves a diversity of users on a daily basis, and so it required a deep personalization process that will allow various unique personas’ accessibility and work flow optimization.
I stepped into role at a point where the platform needed major scale changes in visibility, usability and in locating the most suitable technological solution for the system’s streamlining and functionality.
Working side by side with PM, content and engineers.
Usability, visual and development optimization.
A confidential operational projects organization.
מחקר מורכב, כפי שצויין המוצר עצום בגודלו, יש ריבוי הפרסונות ובכמות היוזרים מגיעה לעשרות אלפים 24/7, דבר שהצריך מחקר בנפחים גדולים על מנת לראות את התמונה המלאה ולאפשר גלילה לפרסונות ועד לפרטים הקטנים.
סקלת משתמשי הקצה, המערכת בחלקה משרתת לצרכי מידע בלבד, חלקה הנוסף משרת לצרכים ניהול אירועים אקטיבים ושינויי מיידע בשטח ו/או ניהול האירוע מרחוק.
מערכת קיימת, נבנתה לפני כמה עשורים וגדלה בצורת תלאים כמענה לצרכים שהתגלו בפעל הזמן אמת, על כן המערכת אינה מגובשת וחווית המשתמש שהייתה קיימת אינה מתחשבת במשתמש אלא בצורך למענה התפעולי עצמו.
שינוי שפת פיתוח, לאחר הבנת הצרכים הארגוניים, בשיתוף פעולה עם ראשי הארגון, בוצע מחקר טכנולוגי מעמיק על מנת להבין איזו שפה לפתח וערך השינוי העצום.
ריבוי מכשירים (דוויסים), היה צורך לספק חוויות משתמש שונות על מכשירים שונים; דסקטופ ריספונסיב, לפטופ, ניידים ואף רשת מסכי ענק המאפשרים שליטה רחבה על פעילות.
בארגונים מורכבים שכאלו שאינם מיועדים למטרות כלכליו, לעיתים נשכח הצורך בדיוק והבנת המטרות. כחלק מהמחקר והייעוץ פעלתי לצורך דיוק זה, פגישות עם מנהלי הפרוייקט, מנהלי הארגון, מנהלי יחידות המשנה ואף שמעתי ממשתמשי קצה את הרצונות שלהם.
מפגשים אלו העלו גיבוש יעדים שחשובים מאוד למעצב מוצר כמטרה גדולה שנזכרת בביצוע כל העיצובים הגדולים והקטנים בהמשך, כמו כן, זה חשוב במידה רבה לתאום צפיות בין ראשי הארגון, מנהלי הפרודקט, הפיתוח וכמובן מעצב הפרודקט
בשל גודל הפרוייקט והמוצר הובן שיש צורך בלמידת הארגון קודם ללמידת המוצר, נעשה מחקר בתוך הארגון עם נוכחות רבה מצידי.
למידת המוצר הקיים הייתה מורכבת בשל חוסר הקוהרנטיות שבו, לא היה מתווה ברור אחד ומתודה ברורה של החווית משתמש, המוצר הכיל בתוכו מעין טלאים של קומפוננטות נפרדות ששירתו כל משתמש קצה בצורה נקודתית.
על כן נלמד כל חלק בנפרד עם מחקר המשתמשים בכל מקום, על אף הנפח העצום, הצלחתי בזמן קצר למפות את המערכת ושימושה.
ישנו חוסר אחידות בכל המערכת, חווית המשתמש אינה מובנת למשתמשים, ביצוע התהליך של מתשמש היא מתוך הדרכה שנעשתה בארגון ולא מתהליך מובן של הממשק. המשתמשים אינם מסוגלים להתמצא ולהבצע תהליכים באיזורים בממשק שאינם שלהם ואינם חלק מההדרכה שעברו.
משתמשים נאלצים להשתמש שתקשורת שמחוץ למערכת, כגון מובייל ומיילים, על מנת להעביר מסר, הסבר, פעולה למשתמשים אחרים. בחלק מהמקרים בשל אי יכולת של המערכת ובחלק בשל אי יכולת התמצאות של המשמש לקיום הצורך.
המערכת לוקה בחוסר ארגון והיררכיות במסכים עצמם ובקומפוננטות בפרט.
תחילה היה נסיון לבדוק את המתודה הקיימת המבוססת על רשימה טבלאית של המשימות אשר מרכיבות את המבצע. זאת כדי להיות זהיר בשינוי מהיר ומוחלט של הקיים, תוך ניסיון התחשבות במנטל מודל של היוזר, המערכת קיימת כבר עשרות שנים ועל כן במקומות שניתן הייתה התחשבות בכך.
על כן, המשיך המחקר בעזרת הוואיירים הראשונים, אשל הוליד את ההבנה המיידית כי המערכת כה מאולצת שהמשתמש הממוצע אינו נשען על הרגלים וצריך כל פעם מחדש למצא עצמו בתוך המערכת וכי הם משתמשים בפורמט זה בעיקר כרשימה ובדיקות מלאי, כל השאר נעשה מחוץ למערכת.
כך הוחלפה הרשימה/טבלה בקו מוביל שונה מהקיים, ציר זמן. כפי שצויין, מבצע נערך מספר ימים, ימים אלו מתחלקים למשימות ומקטעי זמן המכילים כוחות ואמצעים.
ציר הזמן נבחן במספר אופנים המשך הוואיירים שנעשו היו על בסיס סוג של לוח שנה, בדומה לגוגל קלנדר אשר מאפשר צפיה בצורה של לוח-זמנים/שבוע/חודש/יום.